Vrouwencirkel

Stel je voor: een prachtige plek waar de energie al voelbaar is als je de deur opent. De energie wekt nieuwsgierigheid en het voelt zelfs een beetje spannend. Tegelijkertijd ben je direct op je gemak, want je voelt dat je welkom bent, op deze plek kun je het niet fout doen!

Is het zweverig? Nee, een vrouwencirkel is eeuwenoude traditie: een plek om de verbinding met andere vrouwen weer te voelen en met elkaar in contact te zijn.  We ontmoeten elkaar in veiligheid, vanuit ons vrouw-zijn, met onze onzekerheden, vreugde, dans, thee, lekkers, delen & samenzijn. Je hoeft geen uitleg te geven, niet te zeggen wat je in het dagelijks leven doet. De cirkel duurt 2 uur en is elke keer geheel vrijblijvend, wel graag even aanmelden.

De sharing circle is een eeuwenoude traditie met bepaalde gedragsregels die er voor zorgen dat de energie zuiver blijft, dat het veilig is voor ieder, dat ook verlegen mensen aan het woord komen en waarbij ieder de kans krijgt te voelen wat er in haar hart speelt.

Een aantal voorbeelden van afspraken tijdens de vrouwencirkel:

- We gebruiken soms trommels, humor, muziek, de stand van de maan en rituelen om ons vrouw-zijn te eren.

- We gebruiken soms een talking stick of een mooie steen; wie die heeft, is aan het woord en als dat 3 minuten stilte is, is dat OK.

- Niemand onderbreekt een ander, niet voor adviezen of ‘ja dat had ik ook”. Hierdoor geef je de spreker de kans bij haar eigen energie en gevoel te blijven of te komen. De bijbehorende emotie krijgt zo een kans ervaren te worden.

- We luisteren naar elkaar – vanuit verbinding, vanuit het hart, zonder oordeel. We geven steun aan elkaar, want we gaan allen hetzelfde pad.

- Alles kan gezegd worden, niets is raar of fout. Ook boosheid, nare gedachten die je niet durft uit te spreken mogen juist in dit centrum van onze cirkel getransformeerd worden. Door dit uit te spreken zet je het in beweging. En beweging heelt.

- Wat in de cirkel gezegd is blijft in de cirkel.

Als het nieuw is voor je is het misschien even wennen. Heb vertrouwen ! Dit is een eeuwenoude traditie die in deze vorm zijn bijzonderheid bewezen heeft. We gaan gewoon samen voelen wat werkt voor ons en wat niet.

Elke 1e woensdagavond van de maand 19.15-21.15. Bijdrage: 12,50