Je balans herstellen met voeding

Er is momenteel veel te doen over voeding. In de supermarkt wordt het je niet makkelijk gemaakt met allerlei reclame, mooie verpakkingen en merken die vanalles beloven. Maar wat is waar? Wat is wijsheid? Hoe doe je verstandig boodschappen?

Ons voedingspatroon is tegenwoordig heel anders dan duizend jaar geleden. Terwijl ons genenpakket amper is veranderd.. Wat betekent dat voor ons lichaam, en wat voor effect heeft het hedendaagse voedsel op onze energievoorraad?

Daarnaast is overgewicht een duidelijk probleem aan het worden, suikerziekte, welvaartsziektes, we lijken er niet gezonder op te worden. Ons lichaam geeft veel signalen af, maar we luisteren er liever niet teveel naar. En welke huisarts geeft voedingsadvies? Bijna geen enkele.. Meestal krijg je een (chemisch) pilletje, en dan hoop je dat je klacht beter wordt. Maar er is zoveel winst te boeken als je alleen al je voedingspatroon verandert!

Wil je anders gaan eten, maar weet je niet hoe en waar te beginnen? Of wil je afvallen maar lukt dat niet? Tijdens een consult kijken we naar je eetgewoontes en je klachten, en aan de hand daarvan krijg je tips en aanbevelingen mee waar je makkelijk iets mee kan doen in je dagelijkse leven. Je krijgt nooit een dieet, want die zijn slecht vol te houden. We vervangen eerder voedingsmiddelen waardoor de balans weer herstelt.

Een consult duurt ongeveer 45 minuten. Kosten: 45,- per consult. Neem contact op voor een afspraak.